* Sinds 2007 is het aantal gepubliceerde artikelen over gezondheid en klimaatverandering in wetenschappelijke tijdschriften met 182% gestegen (indicator 5.2).
* Sinds 2007 is het aantal gepubliceerde artikelen over gezondheid en klimaatverandering in wetenschappelijke tijdschriften met 182% gestegen (indicator 5.2).
* Het aandeel van de uitgaven voor directe aanpassing aan de gezondheid in de totale uitgaven voor  aanpassing aan de klimaatverandering is in 2017 gestegen tot 4.8% (£11.68 miljard), een stijging in  absolute en relatieve cijfers ten opzichte van het voorgaande jaar (indicator 2.7). De uitgaven voor  gezondheidsgerelateerde aanpassing (inclusief rampenbestrijding en voedsel en landbouw) werden  geschat op 2.15% van de totale uitgaven voor aanpassing. Hoewel deze uitgaven op nationaal niveau  toenemen, blijft de klimaatfinanciering voor mitigatie en aanpassing ruim onder de 100 miljard dollar per jaar die in de Overeenkomst van Parijs is vastgelegd (indicator 2.8).
* Het aandeel van de uitgaven voor directe aanpassing aan de gezondheid in de totale uitgaven voor aanpassing aan de klimaatverandering is in 2017 gestegen tot 4.8% (£11.68 miljard), een stijging in absolute en relatieve cijfers ten opzichte van het voorgaande jaar (indicator 2.7). De uitgaven voor gezondheidsgerelateerde aanpassing (inclusief rampenbestrijding en voedsel en landbouw) werden geschat op 2.15% van de totale uitgaven voor aanpassing. Hoewel deze uitgaven op nationaal niveau toenemen, blijft de klimaatfinanciering voor mitigatie en aanpassing ruim onder de 100 miljard dollar per jaar die in de Overeenkomst van Parijs is vastgelegd (indicator 2.8).
* Het kolenverbruik blijft hoog, maar is in 2017 verder gedaald, een trend die grotendeels te wijten is aan de afgenomen afhankelijkheid van China en de aanhoudende investeringen in hernieuwbare energie  (indicatoren 3.2 en 3.3). De Powering Past Coal Alliance (een alliantie van 23 landen, waaronder het  Verenigd Koninkrijk, Italië, Canada en Frankrijk) werd gelanceerd op de 23e conferentie van de partijen bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (UNFCCC) in december 2017  (COP23), met de toezegging om het gebruik van steenkool tegen 2030 of eerder te beëindigen.
* Het kolenverbruik blijft hoog, maar is in 2017 verder gedaald, een trend die grotendeels te wijten is aan de afgenomen afhankelijkheid van China en de aanhoudende investeringen in hernieuwbare energie (indicatoren 3.2 en 3.3). De Powering Past Coal Alliance (een alliantie van 23 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Italië, Canada en Frankrijk) werd gelanceerd op de 23e conferentie van de partijen bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (UNFCCC) in december 2017 (COP23), met de toezegging om het gebruik van steenkool tegen 2030 of eerder te beëindigen.
* In 2017 werd een nieuwe mijlpaal bereikt, met meer dan 2 miljoen elektrische voertuigen op de weg en  een wereldwijd elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking voor wegvervoer dat tussen 2013 en 2015 met 13% toenam (indicator 3.6). China is verantwoordelijk voor meer dan 40% van de elektrische auto's  die wereldwijd worden verkocht.
* In 2017 werd een nieuwe mijlpaal bereikt, met meer dan 2 miljoen elektrische voertuigen op de weg en een wereldwijd elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking voor wegvervoer dat tussen 2013 en 2015 met 13% toenam (indicator 3.6). China is verantwoordelijk voor meer dan 40% van de elektrische auto's die wereldwijd worden verkocht.
* Hoewel er slechts beperkte vooruitgang is geboekt met een wereldwijd koolstofprijsstellingsmechanisme,  neemt het aandeel van de totale broeikasgasemissies dat door nationale en regionale instrumenten wordt gedekt, toe vanuit een lage basis. In 2017 werd 3.1% van de broeikasgasemissies gedekt, een percentage dat naar verwachting zal stijgen tot 20% in 2018, met de tenuitvoerlegging van de Chinese nationale  regeling voor de handel in emissierechten (indicator 4.9).
* Hoewel er slechts beperkte vooruitgang is geboekt met een wereldwijd koolstofprijsstellingsmechanisme, neemt het aandeel van de totale broeikasgasemissies dat door nationale en regionale instrumenten wordt gedekt, toe vanuit een lage basis. In 2017 werd 3.1% van de broeikasgasemissies gedekt, een percentage dat naar verwachting zal stijgen tot 20% in 2018, met de tenuitvoerlegging van de Chinese nationale regeling voor de handel in emissierechten (indicator 4.9).
Wereldwijd werd in 2017 157 GW aan hernieuwbare energie geïnstalleerd, meer dan twee keer zoveel als de 70 GW aan fossiele brandstofcapaciteit (indicator 3.3), wat de inspanningen om de uitstoot te  verminderen en de lokale luchtkwaliteit te verbeteren, ten goede kwam. Deze trend werd weerspiegeld in een toename van 5.7% van het aantal werknemers in hernieuwbare energie in 2017, dat 10.3 miljoen  banen bereikte (indicator 4.4). Van 2000 tot 2016 daalde het aantal mensen zonder aansluiting op  elektriciteit van 1.7 miljard naar 1.1 miljard (indicator 3.4).
Wereldwijd werd in 2017 157 GW aan hernieuwbare energie geïnstalleerd, meer dan twee keer zoveel als de 70 GW aan fossiele brandstofcapaciteit (indicator 3.3), wat de inspanningen om de uitstoot te verminderen en de lokale luchtkwaliteit te verbeteren, ten goede kwam. Deze trend werd weerspiegeld in een toename van 5.7% van het aantal werknemers in hernieuwbare energie in 2017, dat 10.3 miljoen banen bereikte (indicator 4.4). Van 2000 tot 2016 daalde het aantal mensen zonder aansluiting op elektriciteit van 1.7 miljard naar 1.1 miljard (indicator 3.4).
* Als reactie op de aankondiging van de VS dat zij voornemens zijn zich uit de Overeenkomst van Parijs terug te trekken, heeft de overgrote meerderheid van de landen verklaringen afgelegd waarin zij hun steun aan  de overeenkomst betuigden en opnieuw bevestigden dat zij zich ertoe verbonden hebben de gemiddelde  temperatuurstijging wereldwijd tot ver onder de 2°C te beperken. Nicaragua en Syrië hebben de  overeenkomst van Parijs sindsdien beide ondertekend. Het UNFCCC heeft verzocht om de ontwikkeling van een formeel verslag dat tijdens de COP24 (december 2018) moet worden uitgebracht en dat bedoeld is om aanbevelingen te doen over de wijze waarop de volksgezondheid uitgebreider bij het  onderhandelingsproces kan worden betrokken.
* Als reactie op de aankondiging van de VS dat zij voornemens zijn zich uit de Overeenkomst van Parijs terug te trekken, heeft de overgrote meerderheid van de landen verklaringen afgelegd waarin zij hun steun aan de overeenkomst betuigden en opnieuw bevestigden dat zij zich ertoe verbonden hebben de gemiddelde temperatuurstijging wereldwijd tot ver onder de 2°C te beperken. Nicaragua en Syrië hebben de overeenkomst van Parijs sindsdien beide ondertekend. Het UNFCCC heeft verzocht om de ontwikkeling van een formeel verslag dat tijdens de COP24 (december 2018) moet worden uitgebracht en dat bedoeld is om aanbevelingen te doen over de wijze waarop de volksgezondheid uitgebreider bij het onderhandelingsproces kan worden betrokken.